Warning: array_map(): Argument #2 should be an array in /home3/r59780tdfp/public_html/data/functions.php on line 31
Pompe cu cavitate progresiva | tdfpompe.ro

POMPE CU CAVITATE PROGRESIVA

Pompele cu cavitati progresive dezvoltate pe principiul lui Moineau au fost utilizate initial ca pompe transfer fluid.Pe langa denumirea de baza ,Pompe cu cavitati progresive ( PCP ),acestea poarta si alte denumiri cum ar fi pompe cu surub, pompe Moineau sau pompe elicoidale.

Pompele cu cavitati progresive (PCP) cunosc un succes deosebitin industria de petrol si gaze, relucrarea rezidiurilor petroliere si a apelor uzate,in industria alimentara si farmaceutica.

La sfarsitul anilor 1970 un efort concertat a facut ca pompele PCP sa fie folosite ca o metoda de liftare artificiala (artificial lift) in industria petroliera .Se estimeaza ca peste 50000 de sonde din intreaga lume sunt echipate cu astfel de pompe.

O pompa PCP este formata dintr-un set rotor-stator, sistemul de antrenare a rotorului si camerele de aspiratie si de refulare. Sistemul de antrenare a rotorului realizeaza turatia necesara, o transmite rotorului, dispus excentricin stator si preiaincarcarea neechilibrata pe rotor si o transmite la rulmentii din carcasa antrenarii pompei. Arborele intermediar si cele doua cuplaje unghiulare sunt cunoscute sub denumire de ,,transmisie intermediara.

+2 imagini pompe cu cavitate progresiva

Industrii in care sunt disponibile pompe cu tehnologia "Pompe cu cavitate progresiva":

Avantajele utilizarii sistemului rotativ de extractie prin intermediul pompelor cu cavitati progresive sunt mai mult decat evidente :
? Poate vehicula fluide foarte vascoase cu continut mare de impuritati mecanice si fluide usoare cu continut de gaze
? Fiabilitate deosebit de ridicata ,perioade de functionare intre 1si 6 ani ,ceea ce implica costuri scazute privind interventia la sonda
? Constructie foarte simpla ,fara pistoane ,supape sau membrane
? Costuri scazute in achizionarea si punerea in functiune a sistemului in comparatie cu alte tipuri de echipament