MODULE DE CONTROL

DESCRIERE

Efectuarea configurării personalizate a sistemului cu membrană

Multe aplicații pot fi avantajoase pentru un sistem de filtrare relativ standard. În alte situații, pot fi necesare soluții individuale cu testări extinse ale proceselor la fața locului. Există o așteptare ca profesioniștii din domeniul membranelor vor avea o experiență internă pentru a aborda problemele de filtrare într-o gamă largă de industrii și vor colabora cu potențialii clienți pentru a elabora și optimiza soluțiile pentru filtrarea cu membrană.

Înainte ca un specialist să stabilească care este sistemul cu membrană optim pentru aplicare, este important să se efectueze unele evaluări preliminare în scopul determinării dacă instalația de filtrare poate fi viabilă. Prin urmare, ar trebui definite unele criterii de proiectare, cum ar fi:

 

Puterea necesară a instalației de filtrare.

Tipul și compoziția ”permeatului” (fracția lichidă care trece prin membrană) și compoziția „reținută” (fracția concentrată reținută de membrană).

Solicitarea sistemului - parțială sau permanentă?

Pe cât timp se poate opri instalația de curățare?

Care sunt principalele criterii pentru evaluarea reușitei?

De regulă, un test de control scurt pe șantierul furnizorului sau în laborator folosind un eșantion al procesului de probă ajută la reducerea alegerii membranelor.

În continuare, pe șantierul uzinei este instalată o platformă de testare sau instalația pilot. Acest proces ajută la verificarea eficienței sistemului cu membrană selectat pe o scară mai largă, folosind până la 15 m2 (160 ft2) din suprafața totală a membranei, și contribuie la obținerea datelor utile în proiectarea parametrilor finali de proiect. Aceste încercări inițiale durează de obicei între 2 și 3 săptămâni, dar pot dura mai mult dacă cu timpul fluxul de deșeuri se schimbă în compoziție sau volum. O procedură de încercare bine concepută va în viitor economisi timpul și forțele.

Cu ajutorul echipamentelor de încercare inginerii pot efectua măsurători reale, inclusiv a gradului de poluare a membranei, rata de penetrare ("fluxul"), diferența de presiune, nivelul de retenție cu creșterea concentrației, eficiența modului de curățare și calitatea produsului final.

Pe baza acestor date, este elaborat proiectul final al sistemului.  În cazurile în care membrana standard nu este corespunzătoare pentru utilizarea dorită, poate fi necesară o nouă configurație a sistemului cu membrană. De asemenea, în această etapă experimentală, inginerii pot evalua durata probabilă de funcționare a membranei, care poate fi luată în considerare atunci când sunt analizate costurile totale ale duratei de funcționare a sistemului.

Compania PCI Membranes este specializată în dezvoltarea și fabricarea instalațiilor de filtrare cu membrană ușor integrate, care pot varia de la sisteme simple controlate manual până la operațiuni complet automate, cu implicarea minimă a operatorului. Experiența în alegerea celei mai potrivite membrane pentru o anumită utilizare împreună cu anii de experiență în realizarea proiectelor clienților, a dus la aceia că PCI poate oferi industriei chimice soluții eficiente care ar reduce la minim costurile de utilizare a apei și de eliminare a deșeurilor.